Vígjáték horvát nyelven

Az előadás időtartama 75 perc

 

Szinte ajándékkal felérő lehetőség Yasmina Reza vígjátékának színpadra állítása. Ez a kortárs francia színmű a frankofon színjátszás teljes történeti örökségből táplálkozik, mert többek között megtalálhatók benne a börleszk-szerű jeleneteket sejtető szituációk, csakúgy mint a finoman elegáns humorba burkolt tűpontos társadalomkritikát megfogalmazó párbeszédek.

Ezen kortárs darab értelemzésére vállalkozik tehát négy horvát színművész, egy szitkom-szerű tévés produkció keretein belül. Odaadó és koncentrált munkájuk váratlan irányt vesz egy apró közjátéknak köszönhetően, de minden körülmény ellenére következetesen tartani akarják magukat az alapmű szellemiségéhez. Yasmina Reza zseniális vígjátéka, a négy színművész elszánt, odaadással és tehetséggel végzett munkája és a színpad-a-színpadon szituációt átértelmező váratlan esemény olyan elegyet alkot, melyben a humor keveredik a számos nézőpontot felkínáló értelmezési lehetőségekkel.

 

Rendező: Bodonyi József

Szereplők:
Véroniqe Houllié – Josipa Oršolić
Michel Houllié – Dejan Fajfer
Annette Reille – Martina Mandek
Alain Reille – Vladimir Andrić
A forgatás vezetője – Béri Gyula

Díszlettervező: Bátonyi György
Jelmeztervező: Istvánfi Fruzsina
Nyelvi lektor: Dr. Sokcsevits Dénes
Grafika: Farkas B. Szabina
Rendezőasszisztens: Béri Gyula
Fénytechnikus: Specht Attila
Hangtechnikus: Laurer Tamás
Kellékes: Kovácsevics József
Öltöztetőnő: Bunyevácz Katalin

 

30 éves a Pécsi Horvát Színház

 

Bodonyi József rendező, műfordító, forgatókönyvíró

Egyetemi tanulmányait Németországban végezte, ahol színházi-és dokumentumfilm rendezőként valamint dramaturgként tevékenykedett. Magyarországra visszatérve színházi rendezőként többek között saját műfordításait is rendezte. A Pécsi Horvát Színházban a „Rózsiám pompásan virágoznak” című darabbal mutatkozott be, melynek szövegét Anton Csehov és Olga Knipper levelezéseiből állította össze.

 

Jegyvásárlás: https://jegymester.hu/production/620726/jelen-let-fesztival-az-oeldoekles-istene/62003368