Zenés film-színházi dráma

Az előadás időtartama 60 perc

 

Film és színház egyben!

Fiktív történet, mely érinti a 2008-2009-es években, Európán végigsöpört gyűlölet-és rasszista hullámot, melyből sajnos Magyarország sem maradt ki!
Gergő, a rasszisták vezetője, aki megpróbál minél több embert bevonni csoportjába, így gyerekkori barátját is, Józsit.
A szegény szülők, Adrienn és Gyula, akik foggal-körömmel védik gyermeküket és próbálják nehéz anyagi helyzetükben is jól nevelni őt. Sajnos ez a család a tragédia egyik szála.

„Kopasz” Cigány szélhámos, aki mindenkit meg tud vezetni, rá tud beszélni, hogy vegye meg amit árul, még akkor is, ha nincs rá szüksége. Ez az egyedüli figura, aki oldja a feszültséget karakterével, és a drámában egy kis mosolyt csal a közönség arcára.

Józsi, aki nem meggyőződésből, hanem a fiatalok körében az utóbbi időben divatossá vált gyűlölet miatt áll be a rasszista csoportba, mivel a csoport vezetőjével, Gergővel gyerekként együtt verték a cigányokat. Később rádöbben, hogy nem minden igaz, amit a rasszista barátai terjesztenek. Szerelem szövődik közte és Vanessza, egy cigánylány között, ami azt eredményezi, hogy kilép a rasszista csoportból. Ezt Gergő, a gyerekkori barátja nem veszi jó néven, csellel megpróbálja visszacsábítani. Jocó egyre jobban megismeri a romákat, akik maguk közé fogadják. A történet végén a szemben álló csoportok közé áll és Gergő barátja véletlenül leszúrja. Mindkét tábor megdermed, hiszen egy jó lelkű fiú volt, akit mindenki szeretett.

A Gyűlölet nem eredményezhet mást csak tragédiát!!!
A színdarabban átjárás van a filmvászon és a színpad között, a tömegjelenetek filmes betétként készültek el a színdarabhoz.

 

Szereplők:
Horváth Adrienn, Rontó Lina, Macsinga Ildikó, Semsák József, Horváth Stella, Moczó Róbert, Lakatos Gyula, Kiss Simon Gergő, Horváth István, Ifj. Horváth István, Rontó Renátó, Molnár Dorina, Illés Regina, Hegedűs Zsolt, Ambrus Zoltán, Horváth Valentin Áron, Pataki Karolin, Szilágyi Zsolt, Lakatos Ildikó, Farkas Fruzsina

 

Írta és rendezte: Horváth Zsolt

Zene: Horváth Zsolt

Zenei munkatársak:
Gallyas Lakatos István
Horváth Gyula

Operatőrök:
Révész Ferenc
Molnár László György
Seregély István

Hangmérnök: Dr. Valkó László

 

Jegyvásárlás: https://jegymester.hu/production/620729/jelen-let-fesztival-a-gyuloelet-mosolya/62003371